Разцентровката ни струва време и пари
Разцентровката на валовете е причина за над 50% от всички неизправности при ротационните машини. Тези неизправности увеличават непланираните спирания на машината и увеличават стойността на поддръжката. Освен това, разцентровката на валовете увеличава вибрациите и триенето, които увеличават консумацията и могат да са причина за преждевременна авария на лагерите.
Лазерните методи за центровка са значително усъвършенствани спрямо другите. Инструментите за лазерна центровка на вала улесняват бързото и много по-точно центроване. Тези инструменти комбинират простота на използване с висока степен на точност. Тяхната особеност е трите стъпки на работа: измерване, центровка и документиране.

Прецизната центровка на вала ви помага за:
- Увеличаване живота на лагерите
- Намаляване на натоварванията в съединителите и риска от прегряване и авария
- Намаляване износването на уплътненията и помага за избягване на замърсявания и маслотечове
- Намаляват се триенето и оттук консумацията на енергия
- Намаляват вибрациите и шума
- Увеличаване на времето за експлоатация, ефективността и продуктивността
- Намаляват разходите за подмяна на компоненти и спирания на машините

Остарелите методи за центровка, въпреки че са често срещани, не могат да достигнат необходимата точност която се изисква от съвременните машини. Грубите методи за центровка с използването на прави ръбове, луфтомери и шублери са бързи но неточни. Други традиционни методи с използването на двойни индикаторни часовници са по-точни, но изискват добри специалисти и повече времe.
Начало        Услуги          Продукти        Контакт         Ресурси
ЦЕНТРОВКА
PROGRAMTEH
Last changes: May, 2020
PROGRAMTEH ©